نقض حقوق و هرجومرج در مناطق تحت کنترل دولت موقت در سوریه، همراه با تجاوزات علیه ملیتها و دیگر ادیان، نگرانیهایی را در مورد تبدیل شدن سوریه به افغانستان دوم ایجاد کرده است.
سقوط رژیم بعث در سوریه و تسلط دولت موقت، پس از تصرف مناطق تحت کتنترل دولت دمشق توسط «هیئت تحریر الشام»، نگرانیهای زیادی در میان اتنیکها و پیروان دیگر ادیان ایجاد کرده است. این نگرانیها به ویژه پس از ظهور پرچمها و نمادهای داعش در برخی مناطق، از جمله ویدیویی در اطراف قلعه حلب، شدت گرفت. سوریه به دلیل تنوع فرهنگی، اتنیکی، دینی و عقیدتیاش شناخته میشود، و در آن عربها، کوردها، چرکسها، ترکمنها، آشوریها، سریانیها، مسیحیان، ایزدیها، دروزیها، علویها و دیگر اتنیکها زندگی میکنند.
اخیراً، در حومه شهر طرطوس در سوریه، که اکثریت آن را علویها و مسیحیان تشکیل میدهند، چندین مورد حمله و ربودن افراد علیه این اتنیکها رخ داده است و ویدیوهای بسیاری در شبکههای اجتماعی منتشر شده که این حوادث را مستند میکند.
در یکی از این ویدیوها، زنی شکایت میکند و میگوید: «یا ابو محمد الجولانی»، اشاره به ابو محمد جولانی، فرمانده هیئت تحریر الشام، یا همان احمد الشرع، میگوید: «ما علوی هستیم و پسرم در حالی که به سمت شهر حمص میرفت تا خواهرش را همراهی کند، توسط افرادی مسلح ربوده شد. چرا او ربوده شد در حالی که نه نظامی بود و نه فعالیت سیاسی داشت؟ آیا به این دلیل که ما علوی هستیم؟»
ویدیوی دیگری از یک زن مسیحی اهل همین شهر منتشر شد که در آن لحظهای را روایت میکند که گروهی از افراد مسلح به خانهاش وارد شدند تا مبلغی بالغ بر ۱۵ میلیون لیره سوری و جواهراتش را سرقت کنند. او توضیح میدهد که در هنگام سرقت، او و دخترش و نوهاش در خانه بودهاند و تلاش کردند تا نوهاش را ربوده و با خود ببرند، اما او مانع از این کار شد. همچنین این گروه مسلح گوشیهای تلفن همسایگانشان را نیز سرقت کردند.
ویدیوهای منتشر شده همچنین شامل تصاویری از تخریب قبور و نمادهای دینی مسیحی در حماه و محرده میباشد. در این ویدیوها، همچنین مشاهده میشود که به کلیسای مار جرجس شلیک شده و پرچم «لا اله الا الله محمد رسول الله» بر روی ساختمان کلیسا قرار داده شده است. این اقدامات باعث ایجاد نگرانیهای جدی در میان اتنیکهای دینی و فرهنگی در سوریه شده است.
مناطق تحت کنترل دولت موقت و مزدوران اشغالگر ترکیه در سوریه شاهد وضعیت ناامنی و نقض حقوق بشر به ویژه علیه غیرنظامیان و اتنیکها و پیروان ادیان غیر از اسلام هستند. این وضعیت موجب نگرانی بسیاری از افراد شده است که از تبدیل سوریه به افغانستان دوم در پی تسلط تفکرات خاص و ایدئولوژیهای افراطی هشدار میدهند. این شرایط باعث ایجاد ترس از تشدید خشونتها و تهدید آزادیهای دینی و فرهنگی در کشور میشود.
JINH
افزایش بی سابقه نرخ گرسنگی در کشورهای عربی
شرایط فاجعه بار بیش از ۴ میلیون کودک در پی بحران سوریه
کشته شدن ۴٣ نفر در پی حمله اسرائیل به یک مدرسه در غزه
آتشبس پس از توافق در لبنان اجرایی شد