21/11/2024

گسترش خشونت‌ علیه مهاجران در شهرهای مختلف بریتانیا

پلیس می‌گوید تاکنون 400 نفر دستگیر شده‌اند اما مقامات وزارت کشور می‌گویند آنها را به اقدامات تروریستی متهم نکرده‌اند

با وجود تلاش دولت بریتانیا برای کاستن از امواج خشونت‌های نژادپرستانه و ضدمهاجران، شهرهای مختلف بریتانیا همچنان شاهد تجمع گروه‌های راست افراطی، درگیری با پلیس و حمله به پمپ‌بنزین‌ها و فروشگاه‌ها هستند.

پلیس می‌گوید تاکنون 400 نفر دستگیر شده‌اند اما مقامات وزارت کشور می‌گویند آنها را به اقدامات تروریستی متهم نکرده‌اند.

به گزارش «اسکای نیوز»، دوشنبه شب پانزدهم مرداد، گروهی از راست‌گرایان افراطی یک پمپ‌بنزین را در بلفاست پایتخت ایرلند شمالی به آتش کشیدند و در پلی‌موث در انگلستان نیز گروهی از آنها با پلیس درگیر شدند.

در همین حال گروه دیگری که خود را مخالفان نئونازی‌ها و ضدفاشیست می‌نامند نیز در شهرهای مختلف دربرابر راست‌گرایان افراطی صف‌آرایی کرده و درگیریهای پراکنده بین دو گروه رخ داده است.

این خشونت‌ها پس از حمله یک نوجوان 17 ساله به یک کلاس رقص دختران دبستانی در ساوت‌پورت و کشتن سه کودک با چاقو و زخمی کردن چند کودک و دو بزرگسال دیگر، آغاز شد. والدین این نوجوان که متولد بریتانیا است از رواندا به این کشور مهاجرت کرده بودند. راست‌گرایان افراطی در یک هفته اخیر با حمله به مهاجران و مراکز اسکان پناهجویان دولت جدید بریتانیا از حزب کارگر را با چالش‌های بسیاری روبرو کرده‌اند.

مصاحبه شبکه چهارم رادیوی بی‌بی‌سی با یک دختر نوجوان 17 ساله که با حمله راست‌گرایان افراطی در شهر میدلزبرو روبرو شده بود با واکنش‌های بسیاری در رسانه‌های اجتماعی روبرو شده است. نخست‌وزیر و مقامات دولتی و حتی برخی رسانه‌ها آشکارا از مهاجمان به عنوان «اوباش» یاد کرده‌اند که درمواردی با شعارهایی شبیه «نئونازی‌»ها به مهاجران و حتی رنگین‌پوستان حمله می‌کنند. کی‌ئر استارمر نخست وزیر بریتانیا در سخنرانی هفته گذشته خود گفت دولت با این راست‌گرایان افراطی که در خیابان‌ها «سلام نازی» می‌دهند مقابله خواهد کرد و همه کسانی که مرتکب خشونت شوند، تحت تعقیب قضایی قرار خواهند گرفت.

اظهارنظرهای ایلان ماسک، مالک شبکه ایکس و تسلا درباره شورش‌های خیابانی راست‌گرایان افراطی که آن را نتیجه سیاست «درهای باز در برابر مهاجران» خواند و نوشت «جنگ داخلی اجتناب‌نا‌پذیر است» نیز با واکنش‌های منفی بسیاری روبرو شده و برخی از نمایندگان مجلس بریتانیا این اظهارات را ناشی از «نادانی و بی‌خردی» ماسک دانسته‌اند.

با توجه به اینکه این شورش‌ها با ارائه اطلاعات نادرست در رسانه‌های اجتماعی درباره مهاجمی که به کلاس رقص دختربچه‌ها حمله کرده بود آغاز شد، مسئول فناوری‌ها در دولت بریتانیا جلسه‌ای را با مدیران رسانه‌های اجتماعی در بریتانیا برای جلب توجه آنها به عرضه اطلاعات نادرست و اخبارجعلی برگزار کرد. پیتر کیل می‌گوید مسئولیت این رسانه‌های اجتماعی دربرابر این شورش‌ها به آنها یادآوری شده است.

همچنین «بی‌بی‌سی» نیز از اولین مورد از تفهیم اتهام به یک مرد 28 ساله در لیدز که با انتشار پست‌هایی در فیس‌بوک به تبلیغ خشونت نژادی علیه رنگین‌پوستان و مهاجران پرداخته، خبر داده است. رسیدگی قضایی به پرونده سایر کسانی که در شورش و حمله به پلیس و اماکن عمومی و آتش زدن خودروها شرکت داشته‌اند نیز آغاز شده است. وزارت کشور بریتانیا می‌گوید اقدامات لازم برای افزایش گنجایش زندان‌ها برای بازداشت‌شدگان شورشهای اخیر انجام شده است.

مخالفان راست‌گرایان افراطی، تامی رابینسون و گروه آشوبگر او موسوم به «لیگ دفاع انگلیس» را مسئول خشونت‌های نژادی یک هفته اخیر می‌دانند. رابینسون که از بیم محکومیت در دادگاه از بریتانیا گریخته است هواداران خود را به اقدامات خشونت‌آمیز علیه مهاجران تشویق می‌کند.

تامی رابینسون رهبر راست‌گرایان افراطی که به قبرس گریخته است

او که با پرونده‌های بسیاری از جمله اتهامات مرتبط با تبهکاری، کلاهبرداری مالی و مواد مخدر روبرو است درحال حاضر دارای حکم جلب و تحت تعقیب پلیس و دادستانی است. گفته شده که او به قبرس گریخته و در یک ویلای گران‌قیمت ساکن شده است.