21/11/2024

دستیابی ایران به اسناد محرمانه تأسیسات هسته‌ای و مقامات اسرائیلی

به‌نظر می‌رسد که تنش‌ها میان ایران و اسرائیل به درگیری‌های نظامی محدود نیست. کمیته انرژی اتمی اسرائیل در واکنش به گزارش روزنامه «هاآرتص» درباره افشای هویت یک دانشمند هسته‌ای اسرائیلی و چند تن از همکارانش توسط هکرهای ایرانی، اعلام کرد که این هکرها علاوه بر هویت این دانشمند، تصاویر و ایمیل‌های خصوصی تعدادی از مقامات بلندپایه اسرائیلی، از جمله یک مدیرکل سابق وزارت دفاع را نیز افشا کرده‌اند.

به گزارش روزنامه «هاآرتص»، این اطلاعات شامل تصاویر و ایمیل‌های خصوصی چند مقام عالی‌رتبه از جمله یک مدیرکل سابق وزارت دفاع اسرائیل است.

دفتر نخست‌وزیر اسرائیل، با استناد به بیانیه این کمیته، اعلام کرد که پس از بررسی دقیق مشخص شده است که تصاویر و نقشه‌های منتشر شده مربوط به هیچ‌کدام از تأسیسات اسرائیلی نیست. با این حال، درباره برخی از «تصاویر صفحه» (اسکرین‌شات) تأیید شد که این تصاویر حاوی اطلاعات فنی مربوط به پروژه شتاب‌دهنده ذرات در مرکز تحقیقات هسته‌ای «سورک» است.

این افشاگری پس از انتشار گزارشی در اسرائیل صورت گرفت که به نفوذ هکرهای مرتبط با ایران به اطلاعات شخصی یک دانشمند هسته‌ای و همکاران او در مرکز سورک اشاره داشت.

این گروه تصاویری را منتشر کرد که ادعا می‌کند در مرکز «سورک» ثبت شده‌اند، و اسامی دانشمندان دیگر مرتبط با پروژه شتاب‌دهنده ذرات نیز در آن آمده است.

نفوذ به حساب‌های شخصی و افشای اطلاعات مقامات ارشد اسرائیلی

بر أساس این گزارش‌ها، هکرها به حساب شخصی یک مدیرکل سابق در وزارت دفاع اسرائیل دسترسی پیدا کرده و تصاویر و اسناد شخصی او را منتشر کرده‌اند. این گروه اطلاعاتی درباره سفیر کنونی اسرائیل، وابسته نظامی سابق در آمریکا و خانواده چند مقام ارشد اسرائیلی را نیز افشا کرده است.

طبق این گزارش، این هکرها در مارس گذشته با نفوذ به سرورهای ایمیل دولتی، از جمله سرورهای کمیته انرژی اتمی اسرائیل، به اطلاعاتی از مرکز تحقیقات هسته‌ای «نقب» در دیمونا دست یافته‌اند. هکرها حدود ۳۰ تصویر منتشر کرده‌اند که احتمالا به‌جای دیمونا یا سورک، از تلفن همراه یا ایمیل دانشمند هسته‌ای گرفته شده باشد و به فعالیت او به‌عنوان متخصص ایمنی پرتویی مرتبط است.

علاوه بر این، تصاویر منتشرشده شامل تصاویری از سیستم‌های کامپیوتری پروژه شتاب‌دهنده ذرات «ساراف» است که اسامی دانشمندان هسته‌ای دیگری را نیز نشان می‌دهد.

سازمان امنیت سایبری اسرائیل از اظهارنظر خودداری کرده و پاسخ‌گویی به سوالات را به دفتر نخست‌وزیر واگذار کرده است. همچنین، سازمان امنیت عمومی اسرائیل، شاباک، نیز در این‌باره واکنشی نشان نداده است.

بازداشت اسرائیلی‌ها به اتهام همکاری با ایران

در ماه‌های اخیر، چندین شهروند اسرائیلی به اتهام همکاری با دستگاه‌های اطلاعاتی ایران برای هدف‌گیری مقامات ارشد اسرائیلی، از جمله دانشمندان هسته‌ای، بازداشت شده‌اند. کارشناسان معتقدند که ترور یک دانشمند اسرائیلی، حتی اگر در تحقیقات هسته‌ای غیرنظامی مشارکت داشته باشد، می‌تواند از لحاظ روانی به‌عنوان پیروزی برای ایران قلمداد شود.

هاآرتص گزارش داد که این هکرها طی ماه‌های اخیر به‌طور مستمر اطلاعات حساس و شخصی مقامات ارشد نظامی و دولتی اسرائیل را افشا کرده‌اند.