اعلام حکومت نظامی که اولین مورد از این دست پس از دهه 1980 در کره جنوبی است، با واکنش شدید مواجه شد
در اقدامی بیسابقه، یک دادگاه کره جنوبی روز سهشنبه حکم بازداشت یون سوک یول، رئیسجمهوری برکنارشده این کشور را صادر کرد. یون با اتهام رهبری شورش مرتبط با اعلام قانون حکومت نظامی کوتاهمدت در تاریخ 3 دسامبر مواجه است، که فعالیتهای سیاسی را ممنوع و رسانهها را سانسور کرد.
به گزارش «رویترز»، این اعلامیه که اولین مورد از این دست پس از دهه 1980 در کره جنوبی است، با واکنش شدید مواجه شد. نظامیان به طور موقت ساختمان پارلمان را اشغال کردند، اما پس از مقاومت کارکنان پارلمانی عقبنشینی کردند. قانونگذاران به سرعت این فرمان را رد کردند، و یون چند ساعت بعد آن را لغو کرد. استیضاح او در تاریخ 14 دسامبر با حمایت هر دو جناح سیاسی به تصویب رسید.
یون بارها از پاسخ دادن به احضاریههای بازپرسان خودداری کرده است، و این امر باعث شده دفتر تحقیقات فساد مقامات عالیرتبه درخواست صدور حکم بازداشت او را کند. دادگاه ناحیه غربی سئول این حکم را صادر کرد و به شواهد قوی و نگرانیها درباره فرار یون از تحقیقات اشاره کرد. این حکم اجازه میدهد که یون به مدت 48 ساعت بازداشت شود، که در این مدت مقامات باید تصمیم بگیرند آیا درخواست تمدید بازداشت او را بدهند یا او را آزاد کنند.
یون در صورت بازداشت احتمالاً در مرکز بازداشت سئول نگهداری خواهد شد. وکیل او این حکم را غیرقانونی دانسته و استدلال کرده است که دفتر تحقیقات صلاحیت درخواست چنین حکمی را ندارد، و اعلام کرده قصد دارد درخواست تعلیق حکم را به دادگاه قانون اساسی ارائه دهد. طرفداران یون در مقابل محل اقامت او تجمع کرده و با پلیس درگیر شدند.
این بحران دولت کره جنوبی را بیثبات کرده است. هان دوکسو، رئیسجمهوری موقت، اندکی پس از جایگزینی یون برکنار شد، و وزیر دارایی، چوی سانگموک، وظیفه اداره امور کشور را در بحبوحه چالشهایی مانند سقوط هواپیمای «ججو ایر»که منجر به کشته شدن 179 نفر شد، را بر عهده گرفت.
به گزارش «رویترز، در عین حال بازپرسان وزیر دفاع سابق، کیم یونگ هیون، و دو فرمانده نظامی را به اتهام شورش و سوءاستفاده از قدرت متهم کردهاند، و انتظار میرود اتهامات بیشتری مطرح شود.
روسیه صادرات گاز به اروپا از طریق اوکراین را متوقف کرد
خامنهای در واکنش به سقوط اسد
لوپوئن : احتضار رژیم ایران در خاورمیانه صعود اسلامگرایی ترکیه را در پی داشته است
کشته شدن ١٢٢ روزنامه نگار در سال ٢٠٢۴ در سراسر جهان