وریشه مرادی، فعال حقوق زنان و عضو جامعه زنان آزاد شرق کوردستان (کژار)، همزمان با روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام دست به اعتصاب غذای نامحدود زد.
مروز پنجشنبه ۱۹ مهرماه ۱۴۰۳، وریشه مرادی، فعال حقوق زنان و عضو جامعه زنان آزاد شرق کوردستان (کژار) که به «بغی» متهم شده، همزمان با روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام دست به اعتصاب غذای نامحدود زده است.
این زندانی سیاسی کە بیش از ۱۴ ماه است همچنان به صورت بلاتکلیف در بند زنان زندان اوین به سر میبرد، همزمان با روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام، در اعتراض به صدور و اجرای حکم اعدام در ایران و تداوم بلاتکلیفی خود در بند زنان زندان اوین تهران، دست به اعتصاب غذای نامحدود زده است.
این زندانی سیاسی از ١٠ مردادماه ۱۴۰۲ به صورت بلاتکلیف در بازداشت به سر میبرد و در تاریخ ۱۴ مهرماە ۱۴۰۳ دومین جلسه دادگاه وی به اتهام «بغی» در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی ابولقاسم صلواتی برگزار شد.
وریشه مرادی در تاریخ ١٠ مردادماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در سنه بازداشت شد و پس از ٢ هفته بازجویی در اطلاعات سنه به بند ٢٠٩ زندان اوین منتقل شد. وی در این مدت برای انجام اعترافات اجباری تحت فشار و شکنجه قرار گرفت و نهایتاً پس از پنج ماه در تاریخ ۵ دی ماه، با اتمام مراحل بازجویی از بازداشتگاه وزارت اطلاعات به بند زنان این زندان منتقل شد.
وریشه مرادی در بهمنماه سال گذشته، توسط شعبهی پنجم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تهران تفهیم اتهام و پروندهی وی به ظن عضویت در یکی از گروههای اپوزیسیون از بابت «اتهام بغی» به شعبهی پانزدهم دادگاه انقلاب تهران ارجاع شد.
اولین جلسهی دادگاه وریشه مرادی روز یکشنبه ۲۷ خردادماه ۱۴۰۳ در شعبهی ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به اتهام «بغی» برگزار شد. در این جلسه وی اجازه دفاع از خود را نیافت و قاضی ابوالقاسم صلواتی، حتی به وکلای او نیز اجازه دفاع نداد.
روز چهارشنبه ۷ شهریور ۱۴۰۳ دومین جلسه دادگاه وریشه مرادی، عضو جامعه زنان آزاد شرق کوردستان (کژار)، که قرار بود در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران برگزار شود، به دلیل عدم حضور نماینده دادستان و قاضی عموزاد، مستشار دادگاه، برای دومین بار به تعویق افتاد.
این جلسه دادگاه پیشتر نیز در تاریخ ۱۴ مردادماه به دلیل امتناع وریشه مرادی از حضور در دادگاه لغو شده بود. وریشه مرادی در اعتراض به صدور حکم اعدام برای پخشان عزیزی و شریفه محمدی از حضور در دادگاه خودداری کرده و اعلام کرده بود که دادگاهی که حکم عادلانهای صادر نمیکند را به رسمیت نمیشناسد.
نهایتا روز شنبه ۱۴ مهرماە، جلسە دادگاە رسیدگی بە این زندانی سیاسی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد. در این جلسه، به وریشه مرادی و وکلای او اجازه دفاع شفاهی داده نشد و دفاعیه به صورت کتبی ارائه شد. وکلای او که پیشتر از مطالعه پرونده محروم شده بودند، پس از جلسه توانستند برای چند ساعت آن را بررسی کنند.
در هر ده دقیقه یک زن به قتل میرسد
کمیته حقیقتیاب سازمان ملل از حکم اعدام وریشه مرادی ابراز نگرانی کرد
وضعیت وخیم زنان در روستاهای محروم چهارمحال و بختیاری
تینا دلجو زندانی شد