21/11/2024

سودان؛ بیش از نیمی از جمعیت در معرض خطر ناامنی غذایی قرار دارند

براساس گزارش سازمان ملل متحد، حدود ٧.٧ میلیون نفر در جنوب سودان، معادل تقریباً ۶٠ درصد از جمعیت این کشور که از خشونت و تغییرات اقلیمی رنج می‌برند، در سال آینده در معرض سوءتغذیه شدید قرار خواهند داشت.

براساس گزارش جدید سازمان ملل متحد که آمار و داده‌های نگران‌کننده‌ای از وضعیت آوارگی و ناامنی غذایی شدید و گسترش سوءتغذیه در سودان را نشان می‌دهد، همزمان با افزایش میزان آوارگی در مناطق درگیری میان ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی سریع، ۵٧ درصد از جمعیت جنوب سودان در فصل خشکسالی سال ٢٠٢۵ با ناامنی شدید غذایی مواجه خواهند شد و کودکان خردسال با برخی از بالاترین سطح‌های گرسنگی و سوءتغذیه روبرو هستند.

همچنین روز دوشنبه ٢٨ آبان ماه، برنامه جهانی غذا با انتشار بیانیه‌‌‌ای اعلام کرد که براساس جدیدترین طبقه‌بندی یکپارچه مراحل امنیت غذایی، بیش از ۸۵ درصد از آوارگانی که از سودان فرار کرده‌اند، در طول فصل خشکسالی آینده که از آوریل آغاز می‌شود، با ناامنی شدید غذایی مواجه خواهند شد.

براساس این طبقه‌بندی این افراد تقریباً نیمی از کسانی را تشکیل می‌دهند که با گرسنگی فاجعه‌بار روبرو هستند، در حالی که برای بازسازی زندگی خود در میان یک بحران اقتصادی بی‌سابقه، سیلاب‌های شدید و اولویت‌بندی منابع در شرایطی که نیازها از تأمین مالی فراتر می‌روند، تلاش می‌کنند.

طبقه‌بندی جدید همچنین نشان داد که حدود ۲.۱ میلیون کودک در معرض خطر سوءتغذیه قرار دارند، به‌طوریکه این کودکان در طول سال بارها به مراکز تغذیه بازمی‌گردند، زیرا همچنان از دسترسی به آب آشامیدنی سالم و خدمات بهداشتی رنج می‌برند.

این گزارش تأکید کرد که بیماری یکی از عوامل اصلی در سوءتغذیه کودکان است و تقریباً نیمی از کودکانی که در داده‌های جمع‌آوری‌شده ثبت شده‌اند، در دو هفته گذشته بیمار بوده‌اند.

برنامه جهانی غذا در گزارش خود اعلام کرد، در حالی که انتظار می‌رود پناهندگانی که از جنگ در سودان فرار کرده‌اند با بالاترین سطوح ناامنی غذایی روبرو شوند، بسیاری از جوامع در سراسر جنوب سودان همچنان با بحران اقتصادی، سیلاب‌های شدید، دوره‌های خشکسالی طولانی و درگیری‌ها مواجه خواهند بود که موجب اختلال در دستاوردهای به دست آمده می‌شود.

ماری ایلن مک‌گروارتی مدیر قطری و نماینده برنامه جهانی غذا در جنوب سودان، بر اهمیت پرداختن به علل ریشه‌ای گرسنگی تأکید کرد و گفت: «جوامع به صلح و ثبات و به فرصت‌هایی برای ساخت یا بازسازی معیشت‌ها و کمک به آن‌ها برای مقابله با بحران‌های آینده نیازمندند.»

حمیده لاسیکو، نماینده یونیسف در جنوب سودان نیز ضمن اظهار نگرانی عمیق از افزایش تعداد کودکان و مادرانی که در معرض خطر سوءتغذیه قرار دارند، گفت: ما از افزایش تعداد کودکان و مادران باردار و شیردهی که در معرض سوءتغذیه قرار دارند به شدت نگران هستیم. برای پیشگیری از سوءتغذیه باید علل ریشه‌ای آن بررسی شود. وی همچنین بر اهمیت ارائه حمایت غذایی فوری برای درمان سوءتغذیه در میان کودکانی که بیشترین خطر مرگ را دارند، تأکید کرد.