اعلام رسمی تعرفه های جدید گمرکی ایالات متحده، واکنش های مختلفی در پی دارد. از تعجب آلمان تا فرصت طلبی هند و «رو سوی دیگران» کردن چین، امروز به این سه واکنش می پردازیم.
تحلیلگران هندی در این تعرفه ها فرصتی برای اصلاح زنجیره تامین می بینند
واکنشهای اولیه صادرکنندگان و کارشناسان هندی نشان میدهد که افزایش تعرفهها پیامدهای متفاوتی برای هند خواهد داشت. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، تعرفه متقابل ۲۶ درصدی را برای هند، در مقایسه با ۳۴ درصدی برای چین، ۴۶ درصدی برای ویتنام، ۳۷ درصدی برای بنگلادش و ۳۶ درصدی برای تایلند اعلام کرد.
در حالی که این حرکت به طور اجتناب ناپذیری بر صنعت محلی تأثیر می گذارد و بر اشتغال فشار وارد می کند، تحلیلگران می گویند هند در مقایسه با همتایان آسیایی خود در رتبه پایین تری قرار گرفته است و فضایی را برای شرکت های جدید ایجاد می کند.
آجی سریواستاوا، یکی از مقامات سابق تجارت هند و بنیانگذار اندیشکده ابتکار تحقیقات تجارت جهانی مستقر در دهلی نو، گفت که رژیم تعرفههای حمایتی میتواند کاتالیزوری برای هند باشد تا از اصلاحات در زنجیره تامین جهانی سود ببرد. او گفت: «به دلیل نیروی کار بالای این محصولات، برخی از تولیدکنندگان جهانی ممکن است نقل مکان به هند را بسیار جذاب بدانند. سریواستاوا گفت که رژیم جدید تعرفه “یک فرصت برای هند” است و این کشور باید “برای تبدیل این فرصت به سود واقعی” تلاش کند.
وزیر اقتصاد روز اعلام آلمان تعرفه های آمریکا را “یک روز فوق العاده برای اقتصاد جهانی” خواند
رابرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان میگوید : «من فکر می کنم که این روز استثنایی برای اقتصاد جهانی است که با وضعیت پس از تجاوز روسیه به اوکراین قابل مقایسه است. ما می دانستیم که اتفاق جدیدی در حال رخ دادن است و ما در اروپا آمادگی مقابله با این چالش را نداشتیم. ما با پرتگاه روبرو بودیم، اما با کنار گذاشتن هر چیزی که قدرت اقتصادی و امنیت انرژی ما را محدود می کرد، توانستیم از آن خارج شویم. من معتقدم که اکنون واکنش مشابهی از سوی اتحادیه اروپا و شرکای آن ضروری است.»
وزیر اقتصاد آلمان روز پنجشنبه گفت که تعرفههای جدید اعمالشده توسط رئیسجمهور آمریکا، روز فوقالعادهای را برای اقتصاد جهانی رقم زد که با پیامدهای تهاجم روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۰ قابل مقایسه است اقدامات متقابل، و خواستار مذاکرات جدید برای عادلانهتر کردن قوانین تجاری است.
و بالاخره یک کارشناس در بارۀ چین میگوید که این کشور تجارت خود را متنوع میکند
وانگ هویائو، رئیس اتاق فکر مرکز چین و جهانیسازی میگوید : «کسبوکارها برای امنیت ارزش قائل هستند. آنها می خواهند در یک محیط با ثبات سرمایه گذاری کنند. بنابراین همه پول خود را ایمن نگه می دارند و هیچ کس سرمایه گذاری نمی کند. بنابراین وضعیت بسیار بد خواهد بود.»
«بنابراین من فکر می کنم استراتژی چین، این است: صادرات آن به ایالات متحده در حال حاضر بسیار اندک است. خرید محصولات آمریکایی در حال حاضر کار مهمی نیست. بنابراین فکر نمیکنم چین از نظر اقدامات تجاری کاری انجام دهد.»
استراتژی چین گسترش تجارت با کشورهای آسیایی و آمریکای لاتین است. من انتظار دارم که تجارت بین چین و اتحادیه اروپا رونق قابل توجهی داشته باشد و چین نیز تجارت بیشتری با کشورهای کمربند و جاده انجام دهد. امروزه نیمی از تجارت آن با کشورهای کمربند و جاده است.
RFI
هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره خطر افزایش جهانی مرگ ومیر مادران
ترامپ میخواهد مهاجرانی که با وجود حکم اخراج در آمریکا ماندهاند را روزانه نزدیک به هزار دلار جریمه کند
چین متعهد شد که پس از تهدید ترامپ به اعمال تعرفه های بیشتر، «تا آخر بجنگد»
آنتاکیا، شهری در آوار؛ زنان در خط مقدم یک فاجعه خاموش